Hae järven
vedenlaatu-
tietoja

Kirjoita hakusana:

Ohje

 

Laatuluokat

 

Arvosteluperusteet

 

Ohjeita järvitietojen hakemiseen

Hakuohjelma tulostaa listan kaikista niistä järvistä, joiden tiedoissa esiintyy tekstikenttään kirjoitettu hakusana. Jättämällä kentän tyhjäksi saat listan kaikista tietokannassa olevista järvistä.

Hakusanana voit käyttää järven nimeä, kuntaa, taajamaa (esim. "Kuru"), vesistöalueen numeroa, vesistöalueen nimeä, peruskarttasivua tai laatuluokitusta. Hakusanan voit kirjoittaa pienillä tai isoilla kirjaimilla ja hakusanaksi käyvät myös sanan osat. Esimerkiksi hakusanoilla "tampere", "Tampere", "TAMPERE" tai "tampe" löydät kaikki Tampereen alueen järvet. Huomaa että mikäli hakusana on yleinen, voit löytää paljon järviä. Esimerkiksi hakusanalla "hyvä" löydät kaikki laatuluokkaan "hyvä" luokitellut järvet, mutta lisäksi järvet, joiden nimessä esiintyy sana "hyvä".

Vaihtoehtoisesti voit hakea lausunnon järven vedenlaadusta etsimällä kartalta haluamasi järven ja klikkaamalla järven kohdalla sijaitsevaa pinniä. Karttahakuun pääset painikkeella "Karttahaku". Kartalla liikkuessasi näet järven nimen jos viet kursorin järven pinnin päälle.

Mikäli kartan mittakaava on liian iso, näytetään kartalla yksittäisten järvien sijasta palvelusta löytyvien kuntien nimet. Kunnan pinniä klikkaamalla saat avattua näkymään kaikki kyseisen kunnan järvet. Huomaa, että karttahaussa palvelu hakee aina kaikki sen hetkiseen karttanäkymään mahtuvat järvet tietokannasta. Mikäli haluat nähdä vain jonkun tietyn kunnan järvet, käytä hakusanaa.

Järvet on luokiteltu vedenlaadun perusteella laatuluokkiin erinomainen, hyvä, tyydyttävä, välttävä ja huono.